Новости

ОССИ на састанку са Министром рада


На овогодишњој ОССИлацији, , Бојана Станић, државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, јавно је позвала чланове Организације да буду део Координационог тела за праћење економских миграција, при Влади Србије.


Прочитај више

Редовни избори 2019


На основу чланова 33, 34, 36, 39 и 40 Статута Организације српских студената у иностранству (ОССИ) усвојеног на седници Скупштине ОССИ-ја 10. јула 2018. године, Секретаријат Организације српских студената у иностранству (ОССИ) сачињен од Александра Љубомировића на месту председника, Катарине Грек на месту потпредседника, Ирине Тарбук на позицији директорке сектора за маркетинг и односе са јавношћу, Саре Кљајић, в.д. директорке сектора за локалне огранке, Ане Стамболић, в.д. директорке сектора за финансије и правне делатности, Сташе Станковић, в.д. директорке сектора за унутрашње послове и Николе Костића, в.д. ревизора ОССИ-ја, расписује редовне Изборе за чланство у Секретаријату Организације српских студената у иностранству (ОССИ).


Прочитај више

Oснован огранак ОССИ Шпанија! – интервју са Оливером Кнежевић


Како нам се мрежа константно шири, трудимо се да подржимо иницијативе које долазе са свих страна света.


Прочитај више

Поново почиње са радом ОССИ Грчка! – интервју са Ђорђем Стојановићем


ОССИ Грчка поново наставља са радом! Следи период поновног покретања овог локалног огранка, као и рада на његовом побољшању и ширењу мреже. Том приликом, разговарали смо са Ђорђем Стојановићем који се тренутно налази на студијама у Солуну и активни је члан ПР тима ОССИ-ја.


Прочитај више

Светионик знања 2018-2019 – интервју са победницима из Лесковца


У периоду од 1. до 3. фебруара на Златибору, одржано је финале и затварање другог по реду Светионик знања, једног од највећих пројеката за средњошколце широм Републике Србије.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Норвешка! – Разговарали смо са Нином Зорић


Протекла година била је једна од најуспешнијих за ОССИ и поставила је темељ за будуће значајне пројекте и идеје. Локални огранци су одувек били приоритет ОССИ-ја и њихово оснивање као и активности подједнако су важне за све наше студенте у иностранству

Прочитај више

Основана ОССИ Шведска! – Интервју са Невеном Шљивић и Јеленом Мишић


Ако сте мислили да нам се прича о локалним огранцима завршила са Словенијом, погрешили сте.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Словенија! – причали смо са Миленом Недељковић


Негде у исто време када је основан нови локални огранак у Норвешкој, нашли смо још једно упориште недалеко од матице!

Прочитај више

Прича о Марији Говедарици


Први пут сaм чула за Марију Говедарицу када ме је управа мог факултета у Риму обавестила да имам услове да конкуришем за стипендију која носи њено име.


Прочитај више

Отворен нови локални огранак ОССИ Италија!


У суботу 25. новембра 2017. године у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Милану, Организација српских студената у иностранству (ОССИ) свечано је отворила нови огранак под називом ОССИ Италија, чији ће центар бити у Милану.


Прочитај више

Потписан меморандум о сарадњи са НИС-ом!


У четвртак 23. фебруара, ОССИ је потписао Меморандум о сарадњи са Нафтном индустријом Србије а.д.


Прочитај више