Стипендије

СТУДИРАЊЕ У ПЕКИНГУ НА THE YENCHING ACADEMY OF PEKING UNIVERSITY

01.12.2016.
Аутор текста: | 

Пекиншки универзитет заинтересованима нуди прилику уписати студије на програм Master's degree in China Studies. Овај програм је специјално разрађен за упознавање Кине ван граница традиционалних хуманитарних и социјалних дисциплина. Настава се изводи на енглеском језику. Програм ће пружити могућност да се упозна древна и нова Кина, уз коришћење савремених приступа у учењу прошле, садашње и будуће трансформације Народне Републике Кине. Учење о Кини ће се сагледати и са становишта месних житеља и са становишта странаца.
Студенти ће радити у малим групама и тако ће директно комуницирати са представницима разних дисциплина и стећи услове за размену мишљења, идеја... Такође, сви студенти странци ће моћи да похађају курс кинеског језика.

Пекиншки универзитет нуди стипендију која покрива трошкове школарине, живота у кампусу и авио-превоза у Пекинг и назад после завршетка студија.
За студенте странце, настава ће трајати 12 месеци. Настава неће трајати само током јесењег и пролећног семестра, додатна настава ће се одржавати и током лета. По завршетку програма, студенти могу остати у Кини још годину дана због завршетка истраживања или одбране дипломског рада. У зависности од програма и академског успеха, студенти могу конкурисати за продужетак стипендије (2 године).

Захтеви за кандидате
Конкурисати могу кандидати који:
- могу почети да похађају наставу од 01. 09.
- имају добар академски успех
- одлично владају енглеским језиком
- су укључени у ваннаставне активности, друштвене организације, друштвени рад
- имају лидерски потенцијал
- имају диплому ОАС било ког факултета, и да су је добили до 31. августа 2017.
- имају мање од 25 година (није услов, они ће само имати предност)
- за земље у којима је војни рок обавезан, кандидат може да има 27 година

Сви који желе да конкуришу за овај програм морају да се региструју на сајту пекиншког универзитета и да приложе следећа документа:
- Пријаву
- CV
- Мотивационо писмо
- Списак положених испита са оценама
- 2 писма препоруке
- Потврду о знању енглеског језика (IELTS/TOEFL/Cambridge/CEFR)

Документи треба да буду на енглеском језику.
Рок за пријаву: 31. јануар 2017
Детаљније о програму на сајту универзитета.