Стипендије

СТИПЕНДИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕЧУ ЗА 2017. ГОДИНУ

17.12.2016.
Аутор текста: | 
Универзитет у Бечу позива студенте било које области докторских студија да се пријаве за стипендију. Универзитет додељује стипендије са циљем финансирања истакнутих кандидата који су на докторским студијама, и то у трајању од три године.

Универзитет у Бечу је државни универзитет који се налази у Бечу, у Аустрији. Основао га је војвода Рудолф IV 1365. године и један је од најстаријих универзитета на немачком говорном подручју.

Стипендисти ће добити запослење на Универзитету у Бечу. Радиће 30 сати седмично. Конкурс је отворен за студенте који се баве истраживањем за своје докторске студије и то желе да учине на Универзитету у Бечу.

Услови пријаве:

- Кандидати морају да положе TOEFL iBT (са минимум 90 од 120 поена) или IELTS Аcademic тест (са минимум 6,5 од 9 поена) како би се пријавили;

- Кандидати не морају бити пријављени за докторске студије у тренутку пријаве за стипендију;

- Финансирање ванредних дисертација није могуће. Додатно запослење које није повезано са истраживањем такође није могуће;

- Кандидати морају да имају супервизора на Универзитету у Бечу који ради у области планиране дисертације и који је под уговором са Универзитетом у Бечу који траје до септембра 2020. године. Супервизор мора да прихвати захтев кандидата за сарадњу пре него што се кандидат пријави за стипендију и да испуни онлајн формулар.

Програм је отворен за студенте свих националности.


Пријава:

- За пријаву је потребно испунити онлајн формулар и приложити апстракт (сажети приказ рада, са максимум 2000 карактера, укључујући размаке). Апстракт је потребно написати на енглеском језику;

- Потребно је приложити CV на енглеском језику, дужине до три стране. Из CV-ја уклонити све податке који указују на пол кандидата (слика, име (презиме је дозвољено), име из е-маил адресе и слично))!

- CV у наративу (препричан, на енглеском језику, до три стране);

- Предлог пројекта за дисертацију (највише десет страна, укључујући библиографију).

Предлог мора да садржи информације о технологији, методама, плану и литератури коју би кандидат користио. Ни у предлогу не треба открити детаље о полу кандидата.

Рок за пријаву: 13. јануар 2017. године. Супервизор мора да потврди учешће и да пошаље своју пријаву до 20. јануара 2017. године.

Додатне информације овде или овде.