Стипендије

Студирај у Италији!

26.04.2017.
Аутор текста: | 

Стипендије за докторске студије на факултету Sant’Anna School of Advanced Studies
Sant’Anna School of Advanced Studies нуди стипендије за студирање и истраживање у областима Права и Светске политологије (Human Rights and Global Politics). Sant’Anna School of Advanced Studies је државни универзитет са посебном аутономијом – радом у области примењених наука: економије, менаџмента, политологије, права, пољопривредних наука, биотехнологије (узгајање биљака), медицине, индустрије и информационог инжењерства. Универзитет нуди студентима провођење истраживања у пријатним условима у Италији.

Циљ трогодишњег програма наставе је да се студентима да могућност не само вршења истраживања, већ и изграђивања сопствене каријере у широком кругу међународних, националних и регионалних организација, како у приватном, тако и у државном сектору.
У оквиру програма истраживања се могу вршити у следећим обалстима:

- Закон о пољопривреди, храни и пољопривредној околини
- Јавно међународно право
- Политичка економија
- Политичка филозофија

Настава се изводи на енглеском језику.

После трогодишњег програма студирања, провођења истраживања, на основу дисертације у којој су представљени резултати истраживања, студент стиче звање доктора наука. Такође ће кандидати морати да положе усмени испит.

Студенти добијају стипендију у износу од 14.000€ по години.

Конкурисати за стипендију могу студенти свих земаља који су стекли звање мастера и имају одличне оцене.

За кандидате је добро да посете сајт организатора и добију увид у истраживања која се тренутно врше. Веома је важно да тема на коју се врши истраживање била таква, да универзитет може да за њу пронађе ментора.

Пријаве се примају до 15. 07. 2017.

Информације о документацији коју треба предати могу се наћи овде.
Детаљније о програму на сајту организаторa.