Вести

Разговарали смо са координатором ОССИ канцеларије у Бањалуци

01.12.2016.

 

Ове недеље разговарали смо са Ђорђем Михајловићем. Ђорђе, је координатор нове ОССИ канцеларије у Бањалуци.

Студент мастер студија у Атини, открио нам је да је повезаност младих у Србији и Српској, много већа, од онога што ми знамо.

„Бања Лука је поред Београда, Новог Сада и Ниша град са највише српских студената који своје школовање настављају у иностранству. Многи студенти из Републике Српске су на разне начине већ укључени у активности ОССИја свугде у свету, стога, отварање канцеларије у Бањалуци је природан и очекиван потез.“

Да ли постоји интеракција међу младима у Републици Србији и Републици Српској?

Студенти из Републике Српске се у великом броју уписују на високошколске установе у Србији, и обратно, додуше у нешто мањем броју. Повезаност је на индивидуалном нивоу изузетно велика и њу треба неговати управо кроз канале које ОССИ нуди. Србија и Српска увек настујају заједно и деле исте вредности, историју, језик и културу. Одрастати у једној или другој заиста нема разлику.

Први пут, ОССИлација ће бити бити одржана ван Београда, а домаћин је Бањалука.

„Овогодишња свечана ОССИлација у Бањалуци је прва ван Београда, то је свакако један симболичан гест који најављује отварање канцеларије у Бањалуци, а и порука да је ОССИ организација која окупља све српске студенте без обзира на место рођења.Такође, ОССИлација у Бањалуци ће омогућити свим ОССИјевцима да се ближе упознају са статусом Српске, њеним надлежностима и деловањима.“, каже Ђорђе.

Ми му желимо пуно среће у наредном раду, надамо се да ће провести пуно лепих дана у Организацији српских студената у иностранству.

Драги Ђорђе, желимо ти и успешну ОССИлацију!