Вести

Успешно одржана ОССИјада 2016

17.12.2016.

Магични град, Златни град или Праг. Прилику да уживају у овом познатом европском граду имали су чланови огранка ОССИ Беч. Наиме, у оквиру друге по реду ОССИјаде, у сарадњи са огранком ОССИ Чешка, стотину студената учествовало је на тродневном путовању. Након краћег путовања, и веселе атмосфере студенти су имали прилике да се упознају са историјом овог града као и начином живота људи. И ове године, централни део скупа била је конференција на којој су представљени успешни као и мање успешни пројекти самих огранака, након чега се дискутовало о проблемима с којима се чланови огранака сусрећу у свакодневном раду истих.  У слободно време, организована је посета дворца Хардчани који се налази на самом врху Прага, одакле се простире панорамски поглед на цео град, као и посета познатом Карловом мосту, Староградском и Вацлавском тргу.

” Од 2. до 4. децембра имали смо јединствену прилику да се дружимо са нашим колегама, студентима у Прагу, размјенимо знања и искуства, забавимо се и одлично проведемо. Ово окупљање српских студената из Беча и Прага већ је постало традиционално, те се надамо да ћемо се ускоро срести поново и да ћемо и ми у Бечу имати прилику да се покажемо као добри домаћини, макар једним дијелом добри као наше колеге из Прага, који заслужују све похвале.” - изјавио је Милош Савановић, потпредседник ОССИ Беча.

Ни председник ОССИ Чешке, Ђорђе Лазић, није остао без утиска те је на наше питање како се провео током ОССИјаде 2016 истакао следеће: ”Била нам је велика част угостити у Прагу, другу годину за редом, наше пријатеље из Беча. У пројекту ”ОССИјада” ове године је учествовало преко 100 студената како из Беча тако и из Прага. Надам се да ће се наша сарадња наставити, а дружење ускоро поновити у Бечу. Што се тиче огранка ОССИ Чешка, са сигурношћу могу рећи да ћемо наставити да реализујемо ”ОССИјаду – Новембарфест” као и сличне пројекте.”

 

Због своје лепоте, величанствене историје која никога неће оставити равнодушним, нових пријатељстава стечених овом приликом, верујемо да ће се чланови ОССИ Беча врло брзо опет вратити у овај град. Радујемо се новим путовањима и дружењима ова два огранка!

До следећег сусрета!