Вести

Одржана предавања у Републици Српској

17.12.2016.

У оквиру пројекта ”Повезивање младих Републике Србије и Републике Српске” организована су три предавања у Источном Сарајеву, Бијељини и Бањалуци под називом ”Млади могу све”. Поред чланова наше организације које су говорили на тему ”Како до студија у иностранству”, наши пријатељи из Омладинског комуникативног центра Бањалука (ОКЦ), одржали су предавање на тему активног учешћа младих у друштву на локалу.

Велико нам је задовољство да су ова предавања наишла на позитиван одзив од стране младих из Републике Српске. Млади су највише били заинтересовани на које начине могу да аплицирају за стипендије, као и програме размена. Поред тога, нису изостала ни питања о трошковима живота у иностранству, разлике у образовном систему појединих држава али и могућностима за запошљење након повратка у земљу.

Драго нам је да смо успели да пренесемо поруку да највећи бенефит студирања у иностранству није само знање стечено преко, већ ново искуство, упознавање са више култура, и принуђеност на самосталност. Стога, активно подржавамо и подстичемо све младе да се пријаве на програме размене и обогате своје искуство студирањем у иностранству.

Захваљујемо се још једном нашим колегиницама, Вањи Кукрику и Данијели Топић, из ОКЦ Бањалука на веома интересантном предавању, на коме су млади могли да сазнају на које све начине могу активно да учествују на локалу и допринесу побољшању омладинског живота.