Вести

Биографија Николе Сматлика

05.07.2017.

Никола Сматлик, кандидат за директора за локалне огранке,  рођен је 12. априла 1989. године у Београду. Основну школу „Старина Новак“ у Београду је завршио са одличним успехом као и Пету београдску гимназију. Након завршене средње школе уписује основне академске студије  на Биолошком факултету  Универзитета у Београду смер молекуларна биологија и физиологија који је завршио у датом року. Након завршених основних студија уписује мастер академске студије на катедри за Биологију ћелија и ткива где је 2014 .године одбранио мастер  тезу „Ефекат сахарозе и гладованја на пероксизомални пул у мрком масном ткиву пацова“ са оценом 10.00. 

Био је гостујући студент на Универзитетима Сарланд у Сарбрикену и на Универзитету у Келну, Немачка.

Од маја месеца 2015. године налази се на докторату на департману за дерматологију Универзитетске клинике у Тибингену, Немачка где је запослен као научни сарадник и бави се проблематиком везаном за имонологију малигних болести коже. Аутор је неколико научних публикација.

Више година је био члан Савета Биолошког факултета као и представник генерације на истом факултету. 

Од  2016. је члан ОССИ-ја у локалном огранку ОССИ Немачка.

Пуних девет година активно је тренирао ватерполо у Ватерполо клубу „Београд“. Хобији су му: новија светска историја, географија , историја цркве и религије, као и историја уметности. Када год има слободног времена воли да путује.