Вести

Биографија Саре Кљајић

06.07.2017.

Кандидат за директора за локалне огранке Сара Кљајић рођена је у Крушевцу 8. маја 1996. године. Похађа Крушевачку гимназију, друштвено-језички смер, све до краја треће године када добија UWC стипендију за наставак школовања на Li Po Chun колеџу у Хонг Конгу. 

У Хонг Конгу завршава престижни IB програм у трајању од две године, а након тога уписује Middlebury College у Америци где паралелно студира економију и кинески језик. Прве знакове кинеског научила је још у Хонг Конгу а за економију се опредељује јер сматра да заједно са кинеским језиком представља будућност света. Поред енглеског течно говори и италијански језик.

ОССИју се прикључила 2016.  године и активни је члан одбора ОССИ Америка. Заједно са одбором ОССИ Америка и председником ОССИја, Александром Јаковљевићем, организовала је први Balkan Youth Forum (Форум младих са Балкана) на Yale универзитету почетком марта 2017. Сара је јако поносна на организацију првог Балкан форума на Yale-у, па јој је једна од замисли да уколико постане директор локалних огранка, покрене организацију форума овог типа у оквиру сваког огранка.

      Главне ванакадемске активности су јој глума и певање. Певањем је почела да се бави у  првом разреду основне школе као члан хора, а глумом се активно бави од када је у Хонг Конг-у постала званични члан Playback заједнице.