Вести

ОССИ обележава јубиларни 20. рођендан на ОССИлацији 2017!

08.08.2017.

Један од најважнијих догађаја које већ годинама поносно организујемо, ОССИлација 2017, одржаће се 15. августа у свечаној сали Српске академије наука и уметности (САНУ) са почетком у 18 часова! Ипак, постоји нешто што овогодишњу ОССИлацију чини посебном и још важнијом, а то је велики двадесетогодишњи јубилеј ОССИја. Осим што ћемо се подсетити лепих тренутака везаних за претходну годину током које смо били више него успешни, искористићемо прилику да уједно и прославимо 20. рођендан и тиме крунишемо две деценије изванредних резултата!

Како уопште заокружити две деценије и окренути ново поглавље? Поносно можемо да кажемо да смо једна од највећих мрежа страних студената у овом делу Европе, тренутно бројимо 15 локалних огранака у чак 15 земаља, учествовали смо у бројним пројектима од којих је онај најзначајнији био везан за нострификацију диплома, основали смо канцеларију у Бања Луци. Успеси су се низали, године бројиле, а ми и даље настављамо да испуњавамо своје циљеве.

У претходних годину дана ОССИ је остао доследан својој мисији и својим активностима допринео бољој повезаности студената у иностранству и у земљи матици, као и промоцији Србије у свету. Тако смо на универзитету Јејл организовали Balkan Youth Forum где смо разговарали о значају стабилности у региону за младе. Трећу годину за редом смо организовали Summer Networking Event, повезавши велики број наших студената у иностранству и Србији. У Бечу смо манифестацијом Дани српске културе на креативан и едукативан начин представили Србију у Аустрији.

На ОССИлацији ће се присутнима Јован Ратковић, бивши саветник председника Републике Србије и први председник ОССИја као и одлазећи председник ОССИја, Александар Јаковљевић ,Снежана Лакићевић Стојачић, менаџер НИС-а за сарадњу са научним и образовним институцијама као и представници државног врха. Овогодишња прослава ОССИлације је посебна и по томе што ћемо имати прилику да вам представимо новог председника и нови дбор, који ће водити организацију у наредном периоду. Такође, нови председник, Александар Љубомировић, ће се обратити присутнима и том приликом представити програм везан за будући рад организације.

Без потврде доласка, улаз на свечаност неће бити могућ из безбедоносних разлога, стога Вас позивамо да Ваш долазак потврдите до 12. августа на званичну и-мејл адресу: info@ossi.rs  или на ossilacija@ossi.rs.