Вести

ОССИ на 19. Светском фестивалу младих у Сочију!

25.10.2017.

19. Светски феситвал младих у Сочију завршио се пре неколико дана, а представници ОССИЈ-а, Бранислав Јовановић, Александар Љубомировић, Милица Вукадиновић и Владимир Прокоповић вратили су се пуни прича и доживљаја! Замолили смо Милицу Вукадиновић да са нама подели делић атмосфере која их је окруживала током девет незаборавних дана проведених међу хиљадама младих у Сочију!

,,Као активни чланови Организације српских студената у иностранству (ОССИ), нас четворо имали смо прилику да у оквиру делегације наше земље Србије учествујемо на 19. Светском фестивалу омладине и студената. Фестивал је трајао девет дана и окупио је младе из 188 земаља света.

Током девет дана, учествовали смо на многобројним предавањима и присуствовали смо едукативним панелима, укључујући предавања Марие Закхарове и Сергеја Лаврова, као и Ника Вујичића. Цео концепт фестивала је оставио фантастичан утисак на нас, од самог отварања које је било заиста спектакуларно и када смо имали прилику да чујемо председника Руске федерације Владимира Путина као и да присуствујемо разноврсним музичким и спортским дешавањима. Највећи утисак на нас су оставили млади људи из Африке, Јужне Америке и Русије са којима смо имали прилику да се упознамо, дружимо и стварамо нова пријатељства!

 

Обишли смо и град Сочи, који се налази на самој обали, и игром случаја, док смо шетали променадом, наишли смо на кинеског бизнисмена, најбогатијег кинеског држављанина, оснивача и извршног директора ,,Алибаба” групе, Џек Маа, који се срдачно упознао са нама и обећао да ће доћи у посету Србији.

 

Поред дешавања на фестивалу, најупечатљивији утисак оставила је и посета спортско-туристичком комплексу „Роза Хутор“, који је намењен алпском скијању на подручју Западног Кавказа. Комплекс се налази на око 50 километара од града Сочија и његова највиша тачка на 2320 метара надморске висине пружа једне од најлепших погледа које смо икада видели.

 

Веома смо захвални на прилици и могућности да присуствујемо на великом и значајном светском фестивалу, јер су искуства и сећања која смо стекли од непроцењиве вредности”.