Вести

Отворен пројекат ,,Дипломатски потенцијал Републике Србије”

29.10.2017.

Дуња Јашовић са лица места!

У среду 25. октобра у свечаном холу Факултета за дипломатију и безбедност представљен је нови узбудљиви пројекат под називом „Дипломатски потенцијал Републике Србије“. ОССИ је у сарадњи са ЦеМОКС-ом (Центар за међународне односе и културну сарадњу) омогућио овај једногодишњи пројекат, који ће обухватити више од педесет догађаја, како у Србији тако и у иностранству. Такође је искоришћена јединствена прилика да се обележи годину дана постојања ЦеМОКС-а, као и двадесет година постојања ОССИ-ја.

Прилику да нам се први обрати имао је председник ЦеМОКС-а, Станко Дебељаковић, који је истакао своје велико узбуђење око овог пројекта, рекавши како му је он испрва деловао тешко и незамисливо. Нагласио је да је ово сигурно један од највећих подухвата српске омладине данас. Представио нам је и саме циљеве овог пројекта - подсећање на великане српске дипломатије, изражавање потенцијала младих из Србије, као и указивање на значај дигиталне дипломатије. 

Након тога, обратио нам се и председник ОССИ-ја, Александар Љубомировић, и поручио да потенцијал постоји у Републици Србији и да је на нама младима да тај потенцијал преточимо у добра и велика дела, увидевши да су наши студенти у иностранству права циљна група за остварење тога. На нама је да окупимо младе људе и помогнемо земљи матици да искористи свој потенцијал.

Међу званицама били су представници дипломатског кора, чланови академске заједнице и представници привредних субјеката. Овај догађај нас је све само припремио за оно што нас очекује - велики број различитих занимљивих, поучних и едукативних манифестација које ћете имати прилику да посетите у наредних годину дана. Надамо се да сте и ви узбуђени колико и ми! Пратите наше друштвене мреже за више информација.