Вести

Еразмус слави 30 година постојања!

31.10.2017.
Аутор текста: Милана Вељко | 

У овој 2017. години, програм Еразмус, прекретница у животима многих студената, напунио је тридесет година! Идеја се родила 1987. године као програм размене студената, а временом се надоградила и израсла у најпозитивније искуство које један студент може да има! Почевши са 2014. годином, бројни програми су се спојили у један и дали данас активан – Ерасмус +.

Ова платформа створена је да би се подстакла међународна и европска мобилност, уз помоћ које се спајају људи из најразличитијих средина. То отвара нове видике, прилике, искуство и помаже им да пронађу своје место у друштву, као и да развију осећај европског идентитета и уједињења.

Сам програм Ерасмус + се доста развио и проширио од свог оснивања 2014. године. Академско образовање уз помоћ програма Ерасмус + означава могућност студирања или размене студената од два до дванаест месеци. Програм више није усмерен само на академско образовање, већ тај „+“ сада укључује и стажирања на радном месту, активности оспособљавања и образовања, пројекте сарадње итд.. Појединцима и организацијама нуди много могућности, као на пример одлазак у иностранство у оквиру волонтирања или студирања и сарадња на заједничким пројектима. Спорт је такође постао један од значајнијих делова програма Ерасмус +.

Више информација о самом програму можете да пронађете на следећим линковима:

https://ec.europa.eu/commission/index_en

https://esn.org/studentguidebook

http://erasmusplus.rs/category/obrazovanje/

http://esn.rs/