Вести

МЕДИЈСКИ СЕКТОР - Зашто треба да будете део новинарског тима?

21.11.2017.
Аутор текста: Милана Вељко | 

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) је још једном отворила своја врата људима који су вредни, марљиви, креативни и одговорни, па зашто да не искористиш ову сјајну прилику и не пријавиш се на конкурс за активне чланове ОССИја?!
У оквиру конкурса и сектора за медије, отворен је позив за активне чланове једног од сигурно најзанимљивијих тимова – новинарског тима. А ко то све чини новинарски тим? Шта све карактерише један квалитетан и комплетан новинарски тим?

Наш новинарски тим тренутно чине Милица Мојсиловић, Дуња Јашовић и Софија Стојановић.

Са Факултета политичких наука у Београду, са међународног смера, ОССИ новинарски тим чине марљиве и паметне Милица и Дуња. Из средњошколске љубави према писаној речи, Милица је већ годину дана у ОССИ новинарском тиму. Такође, веома је амбициозна и упорна у својој жељи да једнога дана оде на размену у иностранство. За Дуњу је писање начин да изрази своју креативност и подстрек да буде укључена у културне догађаје, упозна нове људе и истражује о разним темама. Софија Стојановић је, како каже, „одувек била позната као потпуни заљубљеник у француску културу, историју, језик, књижевност а по највише у престоницу“. На универзитету Paris II Panthéon-Assas, уписала је смер информационе технологије и комуникације, а обзиром да је смер доста повезан са новинарством, то је била прекретница за њено придруживање новинарском тиму ОССИја.

Ове три девојке одржавају ОССИ новинарски тим и марљиво раде на осмишљавању што занимљивијих тема о којима би сваки студент желео да чита, но, признаћете, у једном тренутку свакоме инспирација „пресуши“. Зато те овим путем позивамо да се придружиш новинарском тиму, стекнеш вредно искуство и пријатеље, оформиш своје идеје и спроведеш их у дело! Од тебе се очекује да заједно са тимом информишеш чланове и све заинтересоване о раду ОССИја, актуелним дешавањима и достигнућима саме организације. Цене се креативност, енергичност и иницијатива за покретање нових рубрика и садржаја.

А чиме се тачно један члан новинарског тима бави? Члан новинарског тима се бави:

1. састављањем писаног садржаја у виду вести за интернет страницу организације;

2. састављањем интересантних рубрика о студијама, анкета, интервјуа и сл.;

3. предлагањем и осмишљавањем садржаја на ОССИ сајту;

4. извештавањем са ОССИ догађаја, као и са догађаја на које је ОССИ позван да

учествује.  

Дакле, не чекај више ни минут већ се пријави на конкурс, који је отворен до 15. децембра!