Мени
X
слика

ИСТОРИЈАТ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) је међународна, непрофитна, невладина и аполитична организација основана од стране групе српских студената из Европе и Северне Америке 1997. године. Настала је са намером да постане глобална мрежа која ће повезати све већ постојеће групе студената у иностранству и основати нове тамо где њих до тада није било.

Идеја која стоји иза ове организације јесте остваривање заједничких интереса, међусобно повезивање српских студената у иностранству, као и њихово повезивање са Србијом. За само неколико месеци рада Организација је успела да повеже 10 клубова српских студената у Сједињеним Америчким Државама, Великој Британији, Француској и Немачкој. Седиште Организације је у Београду. 

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) има 3 основна циља:

 • Помоћ студентима при одласку на студије у иностранство.
 • Помоћ студентима при повратку у Србију након завршетка студија.
 • Промоција Србије у иностранству.

До данас, наши оснивачи постигли су истакнуте резултате у сфери дипломатије, академског рада, бизниса, међународних односа и политике. Неки од најзначајнијих бивших чланова организације јесу Јован Ратковић, Александар Јововић, Дејан Анђелковић, Ивана Вујић, Милан Зелчевић, Хелена Здравковић, Вук Јеремић, Александар Којић, Милан Миленковић, Милош Мисајловић, Ана Митровић, Милан Павловић, Михаило Петровић, Андреја Фајгељ, Марко Шкорић. 

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) данас поносно броји више хиљада чланова. У земљи матици Организација поседује локалне канцеларије у Београду, Бањалуци, Нишу и Новом Саду. 

У иностранству Организација поседује укупно 16 локалних огранака. Локални огранци смештени су у земљама које броје највећи број наших студената и то су: Америка, Канада, Аустралија, Кина, Белгија, Немачка, Аустрија, Француска, Бугарска, Чешка, Уједињено Краљевство, Холандија, Грчка, Швајцарска и Русија.

Захваљујући вишедеценисјком труду и великом угелду Организација поседује велики број успостављаних партнерстава и веза са различитим домаћим и међународним образовним и другим иституцијама. Осим тога Орагнизација интензивно сарађује са представницима привредних субјеката Србије и страних земаља како би обезбедила студентске праксе својим члановима. 

 

ОССИ верује у потенцијал српских студената у иностранству и стога се кроз многобројне пројекте труди да га у потпуности оствари. Кроз дугогодишњи рад Организација је реализовала многе пројекте од којих су неки постали већ препознатљива традиција саме Организције. 

Неки од најзначајнијих пројекат су:

 • Дани српске културе
 • Признавање страних диплома у Србији
 • Праксе у дипломатско-конзуларним представништвима
 • Годишње зимске и летње ОССИ-лације
 • Брошура о студирању у иностранству
 • SNE – Summer Networking Event
 • Светионик знања (Министарство омладине и спорта)
 • Дипломатски потенцијал Републике Србије

Најзначајнији успех Организације српских студената у иностранству (ОССИ) јесте повезивање наших студената и омогућавање интензивне размене информација, знања и исусктава међу њима. Организација од својих чланова очекује одговорност, солидарност, упорност, креативност и иницијативу. Захвљаљујући ангажману чланова Организације заједно постижемо бројне резултате! 

Молимо активирајте неки виџет

© Copyright 2018 Организација српских студената у иностранству. Израда и дизајн: Технички и Дизајн тим ОССИја