Мени
X
слика

ИЗА-БИГССС – стипендијe за упоредно истраживање тржишта рада

Реч је о истраживачки интегрисаном докторском програму, који финансира реномирани Институт економије рада. Програм је у потпуности вођен од стране БИГССС-а и пружа свим учесницима неограничени приступ ресурсима матичне школе.
БИГССС је део међународне мреже високо признатих дипломских програма.

Подржава докторанде у постизању ране научне независности и обезбеђује средства за понашање, презентацију и објављивање њиховог истраживања. Настава је на енглеском језику. Како би омогућили свим oсобама да се укључе у међусобне разговоре са другим ученицима, БИГССС факултетом и особљем, неопходно је познавање енглеског језика на нивоу Ц1.  Дисертације се обично пишу на енглеском језику.
Поред редовних наставних обавеза на БИГССС-у, којe ће дефинисати прва три семестра програма, стипендија такође обезбеђује практичан, истраживачки-оријентисан део који почиње са четвртим семестром. Током читавог времена, колеге ће се обавезати на неизоставне делове БИГССС програма, као што су радионице, колоквијуми и институционални састанци. ИЗА-БИГССС стипендисти ће добити теоретску и методолошку обуку прилагођену њиховим потребама и стицаће искуство у настави на малом семинару.

Почетак програма и остале информације
Програм почиње 1. септембра 2018. Потребни су кандидати са јаким академским способностима и магистри у политичким наукама, социологији, економији или психологији са пројектом који се односи на компаративно истраживање тржишта рада. Кандидати са дипломама из сродних друштвених дисциплина такође су добродошли.
БИГССС тежи да повећа удео жена на универзитету и стога снажно охрабрује жене да се пријаве. Подносиоци пријава са инвалидитетом су једнако квалификовани и биће фаворизовани. Апликације морају бити достављене на мрежи путем БИГССС пријемног система. Позив је отворен до 28. маја 2018.
За више информација о процедурама за пријаву, роковима, као и списак потребних материјала, можете наћи на www.bigsss-bremen.de . 

Подели на друштвеним мрежама:
Ниједно обележавање није пронађено!

Молимо активирајте неки виџет

© Copyright 2018 Организација српских студената у иностранству. Израда и дизајн: Технички и Дизајн тим ОССИја