Искуства

Студирање у Канади – разговор са Стефаном Петровићем


У свету позната је као држава у којој је спој различитих култура саставни део свакодневнице! Канада, држава која последњих година привлачи све више интернационалних студената. Прочитајте како је то бити студент у овој далекој земљи!


Прочитај више

Студирање у Аустралији – разговор са Николом Илиевским


Као дестинација одузима нам дах прелепим плажама, пространствима која се спајају са хоризонтом, као и богатим винским регијама (којих броји преко 60). У неком тренутку смо се сви слатко насмејали њиховим изузетно оригиналним и смешним туристичким кампањама. Доста смо могли да чујемо и о високом животном стандарду, растерећенијем животном уређењу и уређености њихових главних, како и мањих градова. Дошло је време да вас упознамо и са образовним могућностима које пружа Аустралија! Ове недеље вам преносимо искуство са студирања у Аустралији, из прве руке!


Прочитај више

Студирање у Америци – разговор са Леном Бабунски


Кафа из Старбакса, лаптоп, велики амфитеатри и још веће библиотеке. Сигурно можете да погодите о којој држави је реч. ,,Амерички сан” је, сада већ, позната синтагма. Многи маштају о животу у овој држави како због могућности личног развоја које нуди, тако и због примамљивог животног стила о ком смо маштали гледајући њихове филмске продукције!


Прочитај више

Студирање у Кини – разговор са Димитријем Грбом


Поред бујне културе и језика, Кина нуди и велики број високообразовних установа које се издвајају, како по квалитету образовања, тако и по могућностима и стипендијама које нуде студентима из иностранства! Сазнајте зашто је баш Кина привукла Димитрија.


Прочитај више

Студирање у Словачкој – разговор са Моником Злох


Словачка привлачи пажњу својим природним лепотама, великим бројем замака и двораца и са својих шест хиљада пећина. Ушушкан град на Дунаву био је главна дестинација за студије у иностранству наше овонедељне саговорнице. Она ће вам приближити студирање у Братислави, Словачка.


Прочитај више

Студирање у Мађарској – разговор са Вуком Вуковићем


У прављењу гулаша су непревазиђени, а сваки кутак овог града вам може измамити осмех. Иако је више уз књигу, него уз Дунав, провео годину дана мастер студија, наш данашњи саговорник сликовито је дочарао своје искуство мастер студија у Будимпешти, Мађарска.


Прочитај више

Студирање у Енглеској – разговор са Мирјаном Мими Влаовић


Уметност мења света, а студије седме уметности, која може бити један од узрока промене света, захтевају посебну маштовитост и упорност. Ове недеље сазнајемо детаље студентског живота у Енглеској и на мастер студијама “филм мејкинга” у Лондону..


Прочитај више

Студирање у Грчкој – разговор са Иваном Јеленић


Љубав према Медитерану, мору, сунцу, историји, језицима Вас може одвести на ново место Ваших студија. Данас сазнајемо нешто више о студирању у Атини, Грчка.

Прочитај више

Студирање у Чешкој – разговор са Јеленом Малиџан


Овај петак посветили смо студијама у златном граду или како га још зову граду са 100 торњева. Наша саговорница открива нам тајне студирања у Прагу, Чешка.

Прочитај више

Студирање у Шпанији – разговор са Јованом Ружић


Ове недеље разговарамо о студијама у земљи сангрије, фламенка и црвене боје – о студијама у Шпанији.

Прочитај више

Студирање у Русији – разговор са Јованом Зафировић


Ове недеље се селимо у Русију, а како функционишу студије у Москви питали смо Јовану Зафировић

Прочитај више

Студирање у Француској – разговор са Александром Дубовац


Скоро смо вас увели у причу студирања у земљи сирева и вина, а како је живети у Стразбуру, једним од највећих студентских центара у Француској, испричала нам је овом приликом Александра Дубовац.

Прочитај више

Студирање у Словенији – интервју са Иваном Кадунцем


У духу скорашње трибине и промоције студирања у Словенији, нашли смо некога ко је са нама поделио искуство из прве руке! Пред вама је интервју са Иваном, који већ више од пет година живи у Љубљани.


Прочитај вишеСтудирање у Аустрији – разговор са Тамаром Михајловски


Како је студирати у Аустрији? Причали смо ове недеље са Тамаром Михајловски


Прочитај вишеСтудирање у Холандији – интервју са Маријом Алексић


Наша држава у фокусу ове недеље је Холандија- земља канала и лала! Питали смо Марију, студенткињу економије на Тилбург Универзитету, каква су њена искуства и импресије са овог универзитета.


Прочитај вишеСтудије у Немачкој – интервју са Филипом Лукићем


ООве недеље се селимо у Немачку, па смо замолили Филипа Лукића, студента социологије на Freie Univeristät у Берлину, да нам преприча своје студентско искуство!


Прочитај вишеНикола Пејић – интервју о студирању у Болоњи


Представљамо вам утиске Николе Пејића, студента друге године бизниса и економије на Универзитету у Болоњи.


Прочитај више