Новости

Део смо пројекта "Добра дела стварају хероје"


Kомпанија Daibau International је ове године покренула друштвено-одговорни пројекат "Добра дела стварају хероје" и ОССИ је део њега!

Прочитај више

Избори за чланство у Секретаријату ОССИ


На основу чланова 20 и 21 Статута Организације српских студената у иностранству (ОССИ), расписују се Редовни двогодишњи избори за чланство у Секретаријату Организације.

Прочитај више

Студирање у Великој Британији – OK Student


Недавно смо склопили сарадњу са консултантском агенцијом из Велике Британије, како бисмо заједно помогли студентима да оду на студије у Велику Британију и потенцијално добију неку од стипендија. ОССИјевци (садашњи и будући) имају погодности за услуге ,,OK Student“-а тако да нам се јавите за више информација.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Хонг Конг! - Интервју са Вељком Ковачем


Ширимо своју мрежу у Азији! Ову годину завршавамо оснивањем нашег 23. огранка - у Хонг Конгу. Овај неодољиви ,,вертикални град”, један је од водећих светских финансијских центара, познат по јединственој архитектури и карактеристичној култури. Што се образовања тиче, Хонг Конг нуди дипломе које послодавци и истраживачки институти у свим деловима света, високо цене и признају.Директор новооснованог огранка, Вељко, открио нам је који су планови рада огранка у наредном периоду, и у наставку прочитајте интервју са њим.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Ирска! – Интервју са Миом Брзаковић


ОССИ упорно ради на проширењу своје мреже студената и с тим у вези, основали смо огранак на Острву среће. Знате ли где је то? Ирска, земља зеленила, националних паркова и познатих ирских патуљака, нова је на списку наших локалних огранака! Попричали смо са Миом, директором тог огранка, и у наставку прочитајте њене планове и циљеве за рад у Организацији.

Прочитај више

Кампања ,,Крени и ти”


Мобилност, размена, путовања, културе, учење, искуство, покрет. Све је то саставни део нашег пројекта „Млади у покрету“.

Прочитај више

Млади у покрету 2020


Да ли знате да преко 80% младих никада није чуло за могућности програма мобилности? ОССИ је, као организација, препознао проблем недостатка информисаности код младих о програмима студентске размене и стипендија. Студије ван матичне државе су идеална прилика за развој и усавршавање, а у последње време су доступније више него икад!

Прочитај више

Студије у иностранству после короне


Иако се тренутно можда осећате обесхрабрено, битно је да наставите пут ка остварењу својих снова! Ако ово читате, ваши снови су слични мојима од пре три године, ви такође желите да студирате у иностранству!

Прочитај више

Како провести време у карантину?


Са новонасталом ситуацијом стигла је и плима ”нових” осећања. Корона вирус са собом донео је осећај страха, панике, неизвесности, беспомоћности, али и потребу за прилагођавањем.

Прочитај више

Квалитет кажете?


Заједничке вредности, системи, мобилна радна снага, и једнак квалитет образовања. Укратко, Европска Унија. Од малена слушамо о њој, очекујемо њен долазак сваке године, маштамо о приликама које она пружа, испраћамо рођаке, комшије и другаре који храбро одлазе тамо у потрази за бољим животом и својим парчетом колачића.

Прочитај више

Конкурс за активне чланове


Буди другачији! Различитошћу до нашег глобалног мозаика!

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Кина !


Већ смо се једном преселили на други континент, а зашто не бисмо то поново урадили? Овога пута селимо се до древне цивилизације, другачије од свега онога нама познатог. „Решите се предрасуда и стереотипа када долазите да студирате и живите у Кини“, рекла је Милица Јорданов, председница локалног огранка Кина. Наша драга Милица нам открива који су планови овог огранка за 2020. годину и како ће овај огранак успети да превазиђе проблем удаљености. Пуно среће, успешно учење кинеског и савладавање несавладивог желимо новом локалном огранку ОССИ Кина у 2020. години!

Прочитај више

Сарадња са FlixBus-om


Организација српских студената у иностранству је посвећена студентима и увек налази начине да одговори на њихове потребе. Са тим у вези, имајући у виду љубав студената и студенткиња према путовањима склопили смо сарадњу са FlixBus-ом, који од јула ове године има своје поласке за европске градове и из Београда.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Мађарска! – Интервју са Теодором Тричковићем


Прешли смо границу на северу Србије и основали још један у низу локалних огранка - ОССИ Мађарска. Теодор нам открива његове планове за развој огранка и истиче да ће географска близина матичној држави омогућити брже ширење огранка у Мађарској.

Прочитај више

Позив за учеснике/це националне конференције „Млади у покрету“


Организација српских студената у иностранству, у оквиру пројекта „Млади у покрету“, организује једнодневну конференцију о мобилности младих, дана 26. новембра, у хотелу „88 rooms“ у Београду.
Конференција има за циљ окупљање младих људи из читаве Србије, са и без искуства у програмима академске или друге мобилности, који ће заједно са присутним представницима/цама релевантних институција и организација цивилног друштво говорити о стању и унапређењу мобилности младих из Србије. Задатак свих присутних биће креирање јединствених препорука у области мобилности, које ће бити прослеђене свим актерима који се баве овом темом. Кроз заједничку, отворену и продуктивну дискусију желимо да конференције допринесе не само изградњи поверења и сарадње између младих, цивилног и државног сектора, већ и унапређењу општих услова учешћа младих у различитим видовима студентских и стручних размена, као и програмима основних, мастер и докторских студија на престижним европским и светским универзитетима.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Аустралија! – Интервју са Николом Илиевским


Када маштате о нечему далеком, докле најдаље досежу Ваше мисли? Ако је Ваш одговор Аустралија, онда се припремите да заједно са нашим новим локалним огранком ОССИ Аустралија упознате чари студирања у Аустралији. Никола Илиевски, председник овог локалног огранка, поделио је са нама своја размишљања о новооснованом огранку, начину студирања у Аустралији, али и почетне планове за ОССИ Аустралија!
Николи желимо да све што замисли и оствари!

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Канада! – Интервју са Стефаном Петровићем


Стварајући нове огранке широм света, ОССИ надилази просторну удаљеност и настоји да свако од наших студената у свету има контакта и са члановима наше организације. Отишли смо хиљаде километара далеко и стигли до Канаде како бисмо покренули локални огранака Канада. Стефан Петровић, председник локалног огранка Канада, истакао је да је његова највећа жеља да окупи што већ број наших студената, али да је уједно и свестан величине Канаде и немогућности да сви буду присутни приликом сваког окупљања. Желимо Стефану пуно среће и незаборавне успомене заједно са ОССИ Канадом!

Прочитај више

Почиње онлајн кампања „Крени и ти“


У оквиру пројекта „Млади у покрету“ ОССИ реализује онлајн кампању „Крени и ти“, која има за циљ подизање свести опште популације, а нарочито младих, о програмима студирања и стипендирања доступним студентима/кињама из Србије.


Прочитај више

Конкурс за активне члановe


Организација српских студената у иностранству (ОССИ) објављује конкурс за активне чланове.


Прочитај више

Анкета о студијама у иностранству – интервју са Ђорђем Стојановићем


Како сте дошли на идеју да креирате ову врсту анкете?
Још приликом конкурисања на место у ПР тиму ОССИ-ја, навео сам да сматрам да је главни капацитет ОССИ-ја и његов најважнији ресурс – млади и амбициозни људи који су у њему. Стога је проистекла главна идеја – како прићи и боље упознати те исте младе људе и проблеме са којима се они суочавају током живота у иностранству. Такође, ту је и лично искуство са планирањем студија у иностраству и тражење одговора на пре свега финансијска питања, који су долазили са различитих извора па су самим тим и често били међусобно супротстављени.


Прочитај више

Званично одобрен пројекат ,,Млади у покрету”


Већ трећу годину ОССИ остварује успешну сарадњу са Министарством омладине и спорта Републике Србије, које је препознало наше идеје и мисију. Уз њихову подршку у претходне две године реализовали смо пројекат ,,Светионик знања” који се показао као више него успешан. Сада је време за нешто ново! Од 1. августа 2019. званично је одобрен пројекат под називом ,,Млади у покрету” који ће до краја 2019. године реализовати Организација српских студената у иностранству уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.


Прочитај више

ОССИ-јева сарадња са ИНИС-ом


Организација српских студената у иностранству (ОССИ) склопила је сарадњу са Институтом за националну и међународну безбедност (ИНИС). Директор ИНИС-а је стручњак за безбедност, професор на Факултету безбедности, проф.др. Дарко Трифуновић и више о ИНИС-у можете прочитати на сајту.


Прочитај више

ОССИ на састанку са Министром рада


На овогодишњој ОССИлацији, , Бојана Станић, државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, јавно је позвала чланове Организације да буду део Координационог тела за праћење економских миграција, при Влади Србије.


Прочитај више

Редовни избори 2019


На основу чланова 33, 34, 36, 39 и 40 Статута Организације српских студената у иностранству (ОССИ) усвојеног на седници Скупштине ОССИ-ја 10. јула 2018. године, Секретаријат Организације српских студената у иностранству (ОССИ) сачињен од Александра Љубомировића на месту председника, Катарине Грек на месту потпредседника, Ирине Тарбук на позицији директорке сектора за маркетинг и односе са јавношћу, Саре Кљајић, в.д. директорке сектора за локалне огранке, Ане Стамболић, в.д. директорке сектора за финансије и правне делатности, Сташе Станковић, в.д. директорке сектора за унутрашње послове и Николе Костића, в.д. ревизора ОССИ-ја, расписује редовне Изборе за чланство у Секретаријату Организације српских студената у иностранству (ОССИ).


Прочитај више

Oснован огранак ОССИ Шпанија! – интервју са Оливером Кнежевић


Како нам се мрежа константно шири, трудимо се да подржимо иницијативе које долазе са свих страна света.


Прочитај више

Поново почиње са радом ОССИ Грчка! – интервју са Ђорђем Стојановићем


ОССИ Грчка поново наставља са радом! Следи период поновног покретања овог локалног огранка, као и рада на његовом побољшању и ширењу мреже. Том приликом, разговарали смо са Ђорђем Стојановићем који се тренутно налази на студијама у Солуну и активни је члан ПР тима ОССИ-ја.


Прочитај више

Светионик знања 2018-2019 – интервју са победницима из Лесковца


У периоду од 1. до 3. фебруара на Златибору, одржано је финале и затварање другог по реду Светионик знања, једног од највећих пројеката за средњошколце широм Републике Србије.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Норвешка! – Разговарали смо са Нином Зорић


Протекла година била је једна од најуспешнијих за ОССИ и поставила је темељ за будуће значајне пројекте и идеје. Локални огранци су одувек били приоритет ОССИ-ја и њихово оснивање као и активности подједнако су важне за све наше студенте у иностранству

Прочитај више

Основана ОССИ Шведска! – Интервју са Невеном Шљивић и Јеленом Мишић


Ако сте мислили да нам се прича о локалним огранцима завршила са Словенијом, погрешили сте.

Прочитај више

Основан огранак ОССИ Словенија! – причали смо са Миленом Недељковић


Негде у исто време када је основан нови локални огранак у Норвешкој, нашли смо још једно упориште недалеко од матице!

Прочитај више

Прича о Марији Говедарици


Први пут сaм чула за Марију Говедарицу када ме је управа мог факултета у Риму обавестила да имам услове да конкуришем за стипендију која носи њено име.


Прочитај више

Отворен нови локални огранак ОССИ Италија!


У суботу 25. новембра 2017. године у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Милану, Организација српских студената у иностранству (ОССИ) свечано је отворила нови огранак под називом ОССИ Италија, чији ће центар бити у Милану.


Прочитај више

Потписан меморандум о сарадњи са НИС-ом!


У четвртак 23. фебруара, ОССИ је потписао Меморандум о сарадњи са Нафтном индустријом Србије а.д.


Прочитај више