Мени
X
слика

Основан огранак ОССИ Норвешка! – Разговарали смо са Нином Зорић

Протекла година била је једна од најуспешнијих за ОССИ и поставила је темељ за будуће значајне пројекте и идеје. Локални огранци су одувек били приоритет ОССИ-ја и њихово оснивање као и активности подједнако су важне за све наше студенте у иностранству.

Крајем прошле године, основан је још један локални огранак – на самом северу европског континента, ОССИ је ударио темељ новој причи која тек треба да испише нова поглавља у историји организације. Основан је локални огранак у Норвешкој.

Како бисмо сазнали нешто више о плановима идејама, мотивацији и самом оснивању ОССИ Норвешке, разговарали смо са новоизабраном председницом, Нином Зорић, која је била више него вољна да нам одговори на неколико питања.

 

ОССИ: Изабрана си за председницу новог локалног огранка у Норвешкој – осећаш ли огромну одговорност већ сада?

Бити председник ОССИ локалног огранка у Норвешкој је изузетна част, али и озбиљна одговорност; утолико више што је огранак у Норвешкој новооснован. Радујем се свим изазивима који ми следе, и даћу све од себе да оправдам поверење које ми је указано.

 

ОССИ: Локални огранци су најважнији за ОССИ, сваки од њих доноси нешто ново и уноси другачију енергију, шта очекујеш од рада на подизању и унапређивању мреже наших студената у Норвешкој?

Очекујем да кроз дружење и сусрете учврстимо мрежу студената који желе да дођу у Норвешку на праксу/усавшавање, нас који већ студирамо/радимо у иностранству као и студената који су се из Норвешке вратили у Србију. Потрудићемо се да помогнемо нашим студентима при одласку на студије у иностранство, презентујемо српску културу страним народима и подстичемо стварање услова за повратак студената у Србију након усавршавања.

 

ОССИ: На шта ћеш се првенствено фокусирати у раду у наредном периоду?

За почетак, фокусирани смо да укључимо што више студената у рад нашег огранка, да се умрежимо и усталимо редовне састанке. Дугорочни циљ је да остваримо регуларну сарадњу са локалним компанијама у Норвешкој, које би подржале стручне праксе за наше студенте.

 

ОССИ: Шта видиш као потенцијалне препреке за добар рад локалног огранка?

Не видим препреке, видим само изазове; а један од тренутних изазова је да окупимо довољан број чланова који би активно и озбиљно учествовали у раду организације.

 

ОССИ: По чему је специфично студирање у Норвешкој?

Студије у Норвешкој су бесплатне, али квалитет образовања је изузетно висок. У Норвешкој студенти имају феноменалну прилику да остваре своје циљеве и амбиције. Такође, атмосфера на универзитетима је неформална, професори су веома приступачни и односе се према студентима као себи равнима. Поред врхунског стручног кадра, технички услови за студирање су фантастични. Ово је посебно од значаја за студенте који се баве научним радом из области природних наука (биологија, медицина, фиѕика, хемија и слично).

 

ОССИ: За крај, шта бисте поручили нашим студентима у држави у којој се налазите и у којој ћете водити нови огранак?

Живот је суров, и у њему успевају само упорни и истрајни. Они, који из било ког разлога не искористе своју шансу као група, или као појединци, можда ће наћи добре изговоре за то, али ће остати ван игре.  Зато, немојте да будете лењи, покрените се и прикључите раду ОССИ-ја.

Фејсбук групи ОССИ Норвешке можете се прикључити овде.

 

Кратка биографија председнице ОССИ Норвешке

 

Нина тренутно ради као клинички ембриолог и бави се истраживањем из области вантелесне оплодње у Rikshospitalet, главном и најутицајнијем клиничком центру Скандинавије.

Претходно је докторирала генетику у Норвешкој. Након доктората завршила је специјализацију на Универзитету Оксфорд, где је заслужила престижну награду за најбољи истраживачки пројекат 2018. године.

Нина је проглашена за једног од најустешнијих студената у класи 2018 на Медицинском факултету Универзитета у Оксфорду, смеру клиничка ембриолгија.

Од страних језика говори енглески и норвешки, а у слободно време чита и свира клавир.

Уколико сте заинтересовани за студије у Норвешкој или желите да се прикључите раду новог локалног огранка можете контактирати Нину путем мејла: n.zoric@ossi.rs

Подели на друштвеним мрежама:
Ниједно обележавање није пронађено!

Молимо активирајте неки виџет

© Copyright 2018 Организација српских студената у иностранству. Израда и дизајн: Технички и Дизајн тим ОССИја