Мени
X
слика

Основан огранак ОССИ Словенија! – причали смо са Миленом Недељковић

Негде у исто време када је основан нови локални огранак у Норвешкој, нашли смо још једно упориште недалеко од матице!

Званично је основан и локални огранак ОССИ Словенија! Већ годинама уназад, Словенија окупља бројне наше студенте, те је логичан след био да се и у Словенији удари темељ стварању новог огранка чији је потенцијал огроман!

Том приликом, разговарали смо са Миленом Недељковић, новоизабраном председницом локалног огранка у Словенији, која нам је одговорила на неколико питања.

 

1. Изабрани сте за председника новог локалног огранка у Словенији  – осећате ли огромну одговорност већ сада?

Да, наравно. Свесна сам шта ме све чека и колико је то велика одговорност. Установљивање новог локалног огранка захтева пажљиви рад и паметне потезе. Нови огранак мора имати чврсте темеље да би се успешно развио. 

 

2. Локални огранци су најважнији за ОССИ, сваки од њих доноси нешто ново и уноси другачију енергију, шта очекујете од рада на подизању и унапређивању мреже наших

студената у Словенији?

Очекујем развијање огранка у виду повезивања са што већим бројем наших студената, повезивање са српским фирмама у Словенији, очекујем рад на развоју за сада малих пројеката које ћемо развити у складу са потребама које се јављају међу студентима који су у Словенији и оних који су тек пристигли. Такође очекујем да се што више повежемо са разним институцијама у Словенији. 

 

3. На чему ћете се првенствено фокусирати у раду у наредном периоду?

На развијању огранка у виду систематизације и успостављања јаке и чврсте везе са нашим студентима. Трудићу се, да се првенствено добро повежемо мећусобно, зато да једни другима помажемо, да се дружимо, развијамо нове идеје и на тај начин да развијемо јак огранак. 

 

4. Шта видите као потенцијалне препреке за добар рад локалног огранка?

. За сада видим само потенцијалне прилике. Словенија можда јесте мала земља али има јако пуно потенцијала, људи су отворени за сваку сарадњу. Мислим да ће се препреке појављивати али да ћемо их исто тако успешно решавати. 

5. По чему је специфично студирање у Словенији?

Студирање у Словенији је специфично по томе, да је школовање бесплатно и да вам за студирање није потребан новац на рачуну. Пријемног испита за упис на факултет нема,  такође за упис на факултет није потребно знање словеначког. Прехрањивање је могуће у било ком ресторану и мензи у граду на тај начин што сваки студент има субвенцију од државе и плаћа пола цене од укупне цене рачуна, с тим да је у студентски мени укључена супа, салата,главно јело и сладица која је у последње време уместо колача воће. Месечна карта за аутобус је упола мања од укупне цене.. Студирање је могуће на словеначком и енглеском. Постоји студентски сервис преко ког студенти налазе различите студентске послове. 

 

6. За крај, шта бисте поручили нашим студентима у држави у којој се налазите и у којој ћете водити нови локални огранак?

Поручила бих да буду упорни и да следе своје жеље и снове. Ми ћемо се потрудити да им подршком олакшамо боравак и да их подржимо у свему што замисле. Где год можемо ми ћемо помоћи. 

 

Кратка биографија Милене Недељковић

 

 

  • Милена Недељковић студира социјалну педагогију на Педагошком факултету у Љубљани,а  упоредо завршава Вишу пословну школу.
  • Бави се волонтирањем у Друштву УП за помоћ младима зависним од дроге и алкохола.
  • Едукује се за психотерапеута трансакцијске анализе код нашег познатог професора и психотерапеута Зорана Миливојевића.
  • У слободно време трчи, бави  се фитнесом, тренира аикидо и проводи време у природи. Од страних језика говори енглески, руски и словеначки.
  • Уколико желите да се укључите у рад ОССИ Словеније, нашу Милену можете контактирати путем мејла m.nedeljkovic@ossi.rs
  • Фејсбук група
Подели на друштвеним мрежама:
Ниједно обележавање није пронађено!

Молимо активирајте неки виџет

© Copyright 2018 Организација српских студената у иностранству. Израда и дизајн: Технички и Дизајн тим ОССИја