Мени
X
слика

ОССИ Америка

ОССИ Америка је локални огранак Организације српских студената у иностранству у Сједињеним Америчким Државама. Осси Америка тренутно броји око 600 чланова широм Америке. Градови у којима живе и студирају наши чланови су Њујорк, Вашингтон, Бостон, Лос Анђелес, Филаделфија и многи други…

ОССИ Америка у сарадњи са Универзитетом Јејл протекле три године организује конференцију Balkan Youth Forum које се баве актуелним темама на Балкану. Balkan Youth Forum је први пут организован 2017. и биће поновљен у пролеће 2019. године. Циљ ове конференције јесте покретање дискусије о изазовима нашег региона и будућности младих на Западном Балкану. На конференцији 2017. су пред публиком поред успешни младих људи са Балкана и професора са чувених универзитета попут Харварда, Џон Хопкинс универзитета и Јејла говорили и Његова екселенција српски амбасадор у Америци Ђерђ Матковић и македонски амбасадор Веско Науметовски.

У пролеће 2018. године ОССИ Америка је у сарадњи са организацијом European Horizons организовала панел на њиховој конференцији European Student Conference.

Сви наши студенти који желе да се укључе у рад локалног огранка или су им потребне информације у вези са студирањем на територији Сједињених Америчких Држава могу контактирати председницу локалног огранка путем електронске поште или поставити питање на Фејсбуку.

Контакт подаци председника локалног огранка Маше Станисављевић

Контакт подаци локалног огранка

Молимо активирајте неки виџет

© Copyright 2018 Организација српских студената у иностранству. Израда и дизајн: Технички и Дизајн тим ОССИја