Мени
X
слика

ОССИ УК

У Великој Британији живи и студира више од 1000 српских студената. Наши студенти су претежно концентрисани у Енглеској, док Шкотска држи друго место. Лондон се сматра градом са факултетима на којима се може пронаћи највећи број српских студената. Међу овим факултетима спадају: London School of Economics, University College London, King’s College London, Queen Mary University of London, Westminster University, Regent’s University и тако даље. Што се тиче осталих Енглеских градова, једни од популарнијих факултета су чувени Cambridge University и Oxford University a затим и Manchester University, University of Warwick и други. Факултети у Шкотској такође представљају један од чешћих избора за наше студенте, међу којима се издвајају University of Edinburgh и University of St. Andrew’s.

ОССИ УК организује окупљање српских студената у Лондону једном по семестру и на тај начин подстиче и доприноси умрежавању спрских студената у Великој Британији. Окупљања ће се одржавати у згради амбасаде Републике Србије у Лондону и догађај је отворен за све садашње или бивше студенте српске, босанске, црногорске или хрватске националности у Великој Британији.

ОССИ УК је имао прилику да сарађује са другим српским организацијама базираним у Великој Британији, међу најзначајнијима су Српски Сити Клуб (Serbian City Club) и Британско-српска привредна комора.

Факултети у Великој Британији сматрају се за једне од скупљих за држављане Србије, који плаћају већу школарину од студената рођених на територији Велике Британије и Европске Уније. Међутим, постоје различите начини да се дође до финансијске помоћи и стипендија.

Постдипломске и докторске студије често финансирају различите организације. Факултети некада покривају трошкове основних студија. Организација Chevening Scholarship често даје стипендије српским студентима. Похађање краћих курсева често финансира организација UK British Scholarship Тrust.

Контакт подаци председника локалног огранка Милице Вукадиновић: 

Контакт подаци локалног огранка: 

 

Молимо активирајте неки виџет

© Copyright 2018 Организација српских студената у иностранству. Израда и дизајн: Технички и Дизајн тим ОССИја