Мени
X
слика

Под лупом – Фестивал музике у Француској!

Већ тридесет и шест година уназад, 21. јун у Француској не означава само почетак лета већ и велики Фестивал музике. Идеја о овом фестивалу настала је 1982. године а покренуло је Министарства културе под слоганом ,,Стварајте музику, Славите музику!’’  који је до данас непромењен.
Након што је идеја заживела у Француској, од 1985. преноси се у стотинак земаља на чак пет континената, где остварује подједнако значајан успех.

Рецепт за добар провод је увек исти: Уживајте у најкраћој ноћи у години и преплавите улице музиком! У читавој Француској постављају се сцене на којима наступају професионални и аматерски уметници а понајвише их има на трговима и баштама главног града. Најзначајније бине се налазе у вртовима Лувра, Института Арапског света, Луксембуршког парка и дуж обала Сене .

Оно што даје највећи шарм овом фестивалу су аматерске групе различитих стилова које се срећу по улицама целог Париза те се звуци џеза, рока, класичне или традиционалне музике могу чути на сваком кораку. Приступ свим концертима је потпуно бесплатан а специјално за ову прилику организује се јавни превоз који ради читаву ноћ по приступачним ценама.

Атмосфера са овог догађаја тешко да се може пренети речима те уколико се крајем јуна нађете у неком од делова Француске где се одржава тридесет и седми по реду Фестивал музике, без размишљања се препустите звуку и ритму долазећег лета.

Подели на друштвеним мрежама:
Ознаке:   ,

Молимо активирајте неки виџет

© Copyright 2018 Организација српских студената у иностранству. Израда и дизајн: Технички и Дизајн тим ОССИја