Мени
X
слика

Поново почиње са радом ОССИ Грчка! – интервју са Ђорђем Стојановићем

ОССИ Грчка поново наставља са радом! Следи период поновног покретања овог локалног огранка, као и рада на његовом побољшању и ширењу мреже. Том приликом, разговарали смо са Ђорђем Стојановићем који се тренутно налази на студијама у Солуну и активни је члан ПР тима ОССИ-ја.

1. Поверен вам је задатак да поново активирате ОССИ Грчку – осећате ли огромну одговорност већ сада?

Искрено да. Осећам јако велику одговорност, посебно с обзиром да моје студије у Грчкој су биле поприлично спонтане и није био неки година унапред планиран пројекат, тако да морам поприлично да истражујем за потребе нових студената.

2. Локални огранци су најважнији за ОССИ, сваки од њих доноси нешто ново и уноси другачију енергију, шта очекујете од рада на подизању и унапређивању мреже наших студената у Грчкој?

Поред тога што ће то бити још једна карика у продуктивном ланцу, мислим да ће помоћи пре свега у „отварању очију“ студентима о могућностима које за студије и каријеру нуди једна веома блиска земља.

3. На чему ћете се првенствено фокусирати у раду у наредн

3. На чему ћете се првенствено фокусирати у раду у наредном периоду?

На придобијање података о стипендијама и мастер студијама, а потом и на прикупљање искуства студената ради указивања на могућности које студије у Грчкој нуде. Поред стипендија за мастер, посебан фокус ће бити на стипендије за основне студије, јер мислим да могу бити јако корисне, посебно потенцијалним студентима са југа Србије.

4. Шта видите као потенцијалне препреке за добар рад локалног огранка?

Пре свега, на првом месту грчку администрацију, која је поприлично хаотична и попричилно често мења правила и често један службеник/ца може да блокира цео систем. Потом, моје (тренутно) не знање Грчког и то што сам на једногодишњем програму (што је и најмањи проблем, јер планирам да останем у контакту са овом земљом и Аристотеловим универзитетом).

5. По чему је специфично студирање у Грчкој?

Оно што је најспецифичније за студирање у Грчкој је што је Грчка једна нама јако блиска земља, где ће се студент након краћег временског периода осетити као код куће.

6. За крај, шта бисте поручили нашим студентима у држави у којој се налазите и у којој ћете поново покренути огранак?

Да искористе максимум што Грчка може да им пружи, што по питању образовања и каријере што по питању живота. Са једне стране, као што сам већ рекао, Грчка је јако блиска земља Србији и самим тим отвара бројне могућности за сарадњу. Са друге стране, као и свака медитеранска земља, пружа разне могућности за уживање. На крају, спиритуално-маркетиншки део. Атина је град Платонове Академије и колеква демократије, филозофије и културе а Солун је град Аристотела и Светих Ћирила и Методија, оснивача словенске науке и писмености. Леп је осећај бити у колевци одакле је све потекло.

Кратка биографија Шорша Стојановића

Ђорђе је завршио основне студије из области етнологије и антропологије на Филозофском факултету у Београду 2017. године, након којих је завршио мастер студије из исте области такође на Филозофском факултету.

Тренутно на Аристотеловом универзитету у Солуну ради мастер из области дигиталних медија, комуникације и новинарства. Говори енглески и шпански језик.

Завршио је практикум+програм обуке за кустосе при Музеју афричке уметности.

ФЕЈСБУК ГРУПА – ОССИ ГРЧКА

Уколико желите да се прикључите активирању мреже наших студената у Грчкој, можете контактирати Ђорђа путем мејла: djordje_bg@yahoo.com

Подели на друштвеним мрежама:
Ниједно обележавање није пронађено!

Молимо активирајте неки виџет

© Copyright 2018 Организација српских студената у иностранству. Израда и дизајн: Технички и Дизајн тим ОССИја