Мени
X
слика

Стипендије и програми – Штутгарт!

Универзитет у Штутгарту сваке године отвара конкурс за пуну стипендију двогодишњег мастер програма у областима инфраструктурног планирања и интегрисаног урбанизма и одрживог дизајна. Конкурс је намењен студентима из земаља у развоју, а финансира га Немачка служба за академску размену (DAAD).

За програм инфраструктурног планирања могу учествовати сви дипломирани студенти(тзв. bachelor degree). Пожељно је да та диплома буде из области инжењерства, архитектуре, или урбаног планирања, али могу учествовати и сви заинтересовани из сродних области, уколико их занимају поменути сектори. Неопходно је најмање две  године радног искуства, међутим, овај услов постоји само за стипендисте, за студенте које интересује овај програм, а финансирали би га из свог џепа, овај услов не важи. Још један од услова је знање енглеског и резултати стандардизованих тестова који би то доказали. Ово је потребно јер се цео програм одвија на енглеском језику. Број стипендиста је ограничен на 35. Предавања почињу октобру, а рок за слање пријаве је септембар, годину дана пре године у којој желите да започнете студирање.

ОССИ

Штутгарт, Немачка

Други стипендирани курс, интегрисани урбанизами одрживи развој је резултат сарадње између Универзитета у Штутгарту и Универзитета Аин Схамс из Каира. Они који заврше овај програм добиће две дипломе и имаће прилику да једну годину студирања проведу у Штутгарту, другу у Каиру. Такође, постоји и опција да се студирање заврши у само једним од ова два града, али то не покрива стипендија. Обзиром на интердисциплинарност програма, он обухвата студенте из разних области, архитектуре, антропологије и комуникација. Ипак, и овде је важно искуство и заинтересованост за поља покривена овим курсем, иако овде, за разлику од претходног програма није тачно наведено колико би то искуство требало да буде.

Студирање почиње средином октобра, а рок за аплицирање је средином фебруара исте године.

За оба програма, неопходно је учење немачког језика. То укључује онлајн часове пре одласка на студирање и часове са учитељем по доласку у Немачку. Стипендисти на месечном нивоу добијају 750 евра, плаћен превоз из матичне земље, џепарац за спровођење истраживања, здравствено осигурање и субвенције за ренту, уколико она превазилази одређени проценат од укупне стипендије. Додатни издатак који би студенти имали јесте плаћање административне и социјалне таксе од 170 евра по семестру.

Обзиром на недостатак жена и угрожених група у горенаведеним областима, ова стипендија се односи првенствено на њих.

Више информација о програму можете пронаћи на страници Универзитета у Штутгарту  и Немачке службе за академску размену.

Подели на друштвеним мрежама:

Молимо активирајте неки виџет

© Copyright 2018 Организација српских студената у иностранству. Израда и дизајн: Технички и Дизајн тим ОССИја